петък, 5 януари 2018 г.

Зодията Козирог и нейният управител Сатурн !







Зодията Козирог и нейният управител Сатурн !
Зодиакалният знак на България е Козирог.
Козирог е зодиакален знак, който е посветен на езическия бог на Слънцето – символ на плодородието и обновяващата се природа.
Времетраенето на знака е 30 дни –
от 22 декември до 20 януари.
Мистично Време!
Време , когато нещата се решават на Небето.
Това е зодиакалния знак на България!
Управител на знака е планетата САТУРН .
Сатурн e шестата планета от Слънчевата система.
Шеста ! Шест е числото на Времето и първо от 666 !
Сатурн носи името на римския бог на посевите и на земеделието Сатурн, съответствие на титана Кронос в древногръцката митология.
Кронос, или Хронос е Богът на Времето - още една причина да свържем Козирог и управителя й Сатурн с българите, които са във Времето.
Думата Хронология произлиза от Кронос и логос “наука“, т.е.
Наука за Времето.
Сатурн е една от най-мистичните планети в Слънчевата система. За астролозите и нумеролозите тя е от изключително значение. С нея се свързва и периодът от 40 дни преди рождения ни ден, известен като „сатурнова дупка.
Сатурн обикаля Слънцето изключително бавно. Затова една година на Сатурн продължава 29 земни години.
И е изключителен късмет в следващите 3 години, Сатурн да пребивава в знака на българите - Козирог, на който Сатурн е управител.
Пътешествието на Сатурн през съзвездието Козирог започна на 19 декември 2017 (ден след Новолунието в Рак, за което ви говорих !!!) и ще продължи през 2018 г., 2019 г. и 2020 г., но през април, май и юни 2020 г., той малко ще наруши границите на Водолей, а след това напълно ще се върне отново в Козирог и ще остане там почти до края на 2020 г.
Планетата е господар на Кармата и свързана с Времето. Старата българска мярка за Време, за 1 час е 1 сат (са‘ат, сахат)и навярно идва от първите 3 букви на планетата.
Сатурн е строг и мъдър учител ! Като Кан Кубрат.
А числото на Сатурн е 8 – което автоматически го прави число на българите.
Осмицата е символ и на безкрайността.
Сатурн е бил в знака на Козирог през периодите: 1929 -1932, януари 1959 – януари1962 , ноември 1988  – февруари 1991 г. - период през който си отиде Тодор Живков.
Исторически, транзитът на Сатурн в Козирог не е най-комфортното време за много страни по света:
През 1929-1932 г. се наблюдава най-острата и трайна икономическа криза в САЩ, периодът на Голямата депресия.
През 1959-1962 г. e периодът на карибската ракетна криза, когато само чудо спасява света от ядрена война.
През 1991 г. в СССР се осъществява августовския пуч на Държавния комитет за извънредни ситуации с цел премахване на съществуващата власт на Горбачов, но той не успява.
1991 – годината на разпадането на Съветския съюз, което има сериозни последици за голям брой хора, за икономиките на много страни, както и промени в цялата държавна структура. Това е периодът, в който балтийските републики – Латвия, Естония, Литва – се отделят (нападението на телевизионния център във Вилнюс, 1991). Междуетнически сблъсъци между Армения и Азербайджан, между Грузия и Абхазия.
По време на транзита на Сатурн в Козирог падна Берлинската стена и започна процесът на обединение на Източна и Западна Германия.
Това е време на разоръжаване, намаляване на военните разходи, мораториуми, оттеглянето на войски от чужди територии (оттеглянето на американските войски от Исландия през 1959 г., оттеглянето на руските войски от европейските страни, 1990).
В какъвто и знак да пътува Сатурн, той сериозно влияе на проблемите, които са свързани с този знак. Откакто Сатурн пое контрола над знака на Козирог той придоби огромна сила да промени курса на световната история и да повлияе на всеки човек.
Транзитът на Сатурн в Козирог ще залюлее “махалото” към по-голям консерватизъм, така че в модната индустрия на смяната на свободния стил “casual” ще дойде по-строга делова линия на дрехите. В областта на рекламата ще се появи нова изключителна личност, а човечеството го очаква огромен напредък в тази област. И това са само няколко примера за събития, които ни очакват през следващите три години.
В личния живот Сатурн събужда най-дълбоките чувства и ще осъзнаете, че е време да предприемете решителни действия. Сатурн в Козирог оценява стойността на времето: от една страна, вие разбирате, че за да постигнете нещо наистина ценно ще трябва да обмисляте всичко и внимателно да се подготвите, а от друга страна – ще чувствате липса на време за планиране, и че е настъпил моментът да приведете плановете си в действие и да използвате на макс всяка минута.
Сатурн в Козирог: Отношения
Хората, които имат връзка и не уважават партньора си, особено тези, които преследват лични цели или си “играят” с чувствата на други хора, ще могат да се набодат на рогата на Козирога. Тези, които са уморени от самотата, ще имат време за срещи – и не се колебайте да правите това, за което отдавна мечтаете, вашата смелост ще бъде оценена.
Сенчестата страна на енергията на Сатурн в отношенията може да се прояви във факта, че някои хора няма да могат да се разделят с вътрешните си проблеми, негодувание, разочарование, съжаление. Различията в рамките на двойката в крайна сметка ще доведат до факта, че всички отрицателни емоции ще се проявяват под формата на критика, взаимни упреци и претенции, съмнителни комплименти или стандартни словесни обиди.
Сатурн в Козирог: финанси
В сферата на финансите ще има известни колебания, така че най-добрата инвестиция на парите ви едва ли трябва да се следва мотото “Ще го купя, защото е готино, ново е и имам нужда от него. А за това колко струва, ще се притеснявам по-късно.
Все повече и повече хора ще изискват увеличение на парите за добре свършена работа. Критика ще застигне ръководителите на някои глобални финансови корпорации, които могат да бъдат обвинени, че крият огромни печалби и пренебрегват моралния имидж, интересите и нуждите на своите служители.
Ще бъдат разследвани последиците от неетично поведение от страна на ръководители на големи институции, банки, правителства, световни корпорации, а извършителите ще понесат отговорност, което ще бъде една от водещите новини на първите страници на вестниците.
Икономиката ще продължи да се движи по утъпканата пътека до последната година на Сатурн в Козирог, когато финансовите проблеми ще се появят в бизнеса и на пазарите.
Сатурн в Козирог: страх
Сянката на Сатурн в Козирог ще предизвиква особено безпокойство в най-уязвимите области на нашия живот.
На влиянието на Сатурн са подложени в различна степен всички хора и преди всичко това е свързано със знака на зодиака и годината на раждане на човека. Особено чувствителни към влиянието на планетата ще бъдат Козирог, Рак и хората, родени през 1952 – 1954, 1959-1962, 1981-1983 и 1989-1990.
Също така, безпокойството ще се увеличи у онези хора, чиито най-големи страхове са да не останат сами и да не затънат. Ако постоянно ви преследва страх да не загубите неща, които са ви скъпи, пари, кариера, престиж, отношения или здраве, знайте, че това е просто влиянието на Сатурн в Козирог.
Не вземайте прибързани решения, а единственото, което можете да направите, е да не се поддавате на негативната енергия и ще постигнете повече от това, което имате сега.

05.01.2018
София



1 коментар:

  1. Merkur's Merkur 34C Review | Driver Review | Car Tech
    Merkur's Merkur 34C (90 570 001) is an excellent choice for those who like the long deccasino term reliability. With a close shave, it is a fantastic choice Pros and cons include: Great price, a relatively long-awaited safety razor with a good design Rating: 5 · ‎Review 바카라사이트 by Jens Safdie 1xbet korean

    ОтговорИзтриване